Thorning tager afstand fra terrorangreb i Paris

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tager kraftig afstand fra terrorangrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris, hvor foreløbig tolv mennesker er omkommet, heraf to politibetjente.

- Frankrig er blevet ramt af et terrorangreb. Helt forsvarsløse og uskyldige mennesker er blevet ofre i, hvad der tegner til at være et angreb på ytringsfriheden, siger hun i en skriftlig kommentar.

Charlie Hebdo gik ind i Muhammed-sagen, som Morgenavisen Jyllands-Posten rejste i 2006, og trykte to af avisens tegninger. Senere blev ugemagasinet ramt af et brandattentat, da bladet udkom under navnet "Sharia Hebdo ".

- Jeg vil gerne udtrykke min sorg, forfærdelse og vrede over hændelserne i Paris. Og jeg fordømmer de gerningsmænd, som står bag det brutale og hensynsløse angreb, siger Helle Thorning-Schmidt og fortsætter:

- Det franske samfund er som vores åbent, demokratisk og baseret på en fri og kritisk presse. Det er værdier, som ligger dybt i os alle, og som vi skal stå værn om. Det er også netop de værdier, der gør Frankrig til et stærkt samfund, som kan modstå et anslag som det her, siger statsministeren.

- I Danmark går al vores medfølelse til de efterladte - og til det franske folk, som har vores fulde støtte på en mørk dag, slutter Helle Thorning-Schmidt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip