Thorning taler ved prisuddeling efter Hebdo-angreb

Normalt holder landets statsminister ikke tale, når Cavlingprisen uddeles, men fredag vil statsminister og pressens minister Helle Thorning-Schmidt (S) indtage talerstolen som følge af angrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo onsdag, hvor 12 mistede livet.

Dansk Journalistforbund holder desuden et minuts stilhed ved arrangementet, hvor det bedste journalistik fra det forgangne år fejres.

Dermed får "det store anslag mod pressefrihed i hele verden også sin plads", skriver Journalistforbundet på dets hjemmeside.

- Angrebet på Charlie Hebdo er et angreb på vores ret til at ytre os. Derfor holder vi et minuts stilhed.

- For at mindes de døde og for at markere, at vi står sammen om et forsvar for pressefriheden. Jeg vil opfordre mediefolk landet rundt til at tage det minut sammen med os i stilhed og eftertanke, siger Mogens Blicher Bjerregård.

Hvert år inviteres pressens minister til at overvære Cavling-uddelingen.

Lige siden Poul Nyrup har landets statsminister deltaget, dog uden at være taler ved uddelingen af landets mest prestigefyldte journalistpris.

Helle Thorning-Schmidt taler som direkte følge af onsdagens angreb i Paris.

Jyllands-Posten, Information og Politiken er nomineret til Cavlingprisen, der uddeles fredag klokken 15 i Nationalmuseet.

12 personer, herunder to betjente og 10 ansatte på magasinet Charlie Hebdo, mistede livet, da to bevæbnede og maskerede mænd stormede redaktionen onsdag i centrum af Paris.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip