Thorning til 3F-formand: Vi kommer til at savne dig

»Når vi skal sige farvel til dig, så tager vi afsked med en fagforeningsmand af det gamle, solide format, men aldrig gammeldags. Du har altid talt dine medlemmers sag, også når det har været brydsomt, og når de svære beslutninger skulle træffes,« sagde Thorning-Schmidt.

»Jeg kommer til at savne dig. Jeg har sat en enorm pris på det samarbejde, vi har haft. Du kan tale højt, men ingen skal tage fejl. Når det lykkedes at få en ny regering, skyldes det ikke mindst dit engagement.«

Statsministeren lagde dog ikke skjul på, at forholdet til 3F-formanden ikke altid har været fryd og gammen.

»Vi to har over årene haft masser af diskussioner, men vi har også udviklet en fortrolighed, som jeg sætter enorm pris på. Jeg har altid vidst, at når det var svært, så var du ikke længere end en SMS eller en opringning væk. Du er og bliver en god kammerat,« understregede statsministeren med en klappende kongressal i ryggen.

»Du har så meget på hjerte, derfor skal du passe på det,« sagde statsministeren henvendt direkte til den afgående 3F-formand, som på grund af hjerteproblemer ikke genopstiller til formandsvalget.

 

Dagens Gossip