Thorning vil forbedre de fattiges pension

Det er ikke nok, at Danmark får topkarakteren A for sit meget robuste pensionssystem, der bygger på de arbejdsmarkedspensioner, som fulgte af Fælleserklæringen i 1987 mellem LO og DA:

Danskere uden arbejdsmarkedspension skal også have bedre vilkår.

Sådan siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) mandag ved konferencen "Danskernes pension", som Forsikring & Pension arrangerer i DR Byen i 25-året for Fælleserklæringen, som lagde danske lønstigninger under udlandets.

Stadig færre danskere har ikke en arbejdsmarkedspension ligesom de 60-årige, der i gennemsnit har opsparet halvanden million kroner. Men de fattigste skal også hjælpes, mener statsministeren.

- Derfor har regeringen fået gennemført, at de folkepensionister, der har allermindst, får en større ældrecheck. Det kommer ind på kontoen hos 260.000 pensionister fra den 1. januar, siger Helle Thorning-Schmidt.

Enorme pensionsformuer må sættes i arbejde, mener hun.

- Vi er ved at udvikle et marked for mindre virksomheders erhvervsobligationer - selvfølgelig på markedsvilkår. Det er obligationer, der forhåbentlig vil være attraktive for pensionskasserne, siger Helle Thorning-Schmidt.

Pensionsselskaberne må skabe klarhed over, hvad pensionister får ud af at spare op i et helt arbejdsliv, mener statsministeren.

- Nogle selskaber har dobbelt så store omkostninger som andre. Men deres afkast er ikke større. De forskelle skal frem i lyset, hvor kunderne kan se dem og stille spørgsmål, siger Helle Thorning-Schmidt.

- I skal som ledelse kunne se sort på hvidt, om I gør det godt nok. Medlemmerne skal have en debat på et informeret grundlag og stille krav til jer. Og så skal pensioner ikke kun være til at forstå for dem, der har taget finansiering på aftenkursus, siger hun.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip