Thorning vil sende færre på sygehus

»På den måde kan vi behandle færre på sygehuset og flere derhjemme. Det betyder bedre behandling for færre ressourcer,« sagde Helle Thorning-Schmidt.

Tilsvarende toner lød fra Bent Hansen (S), formand for Danske Regioner:

»Fremover skal langt flere patienter behandles i eget hjem. Ældre medicinske patienter og kronikere kan få besøg af udgående teams af sundhedsfaglige medarbejdere, der behandler og følger op,« sagde han og tilføjede:

»Det giver høj kvalitet og mere sundhed for pengene, og det betyder, at behandlingen griber mindst muligt ind i hverdagen. Det er bedst for patienten og i øvrigt også én af flere metoder til at sikre, at vi - uden overbelægning - når i mål med den reduktion af senge, som er kravet til de nye sygehusbyggerier«.

For at skabe mere ensartethed i sundhedssystemet fastslog statsministeren på generalforsamlingen, at de nuværende 98 sundhedsaftaler skal erstattes af fem - én for hver region. I dag har hver kommune en sundhedsaftale, som dikterer, hvad der skal ske med patienten efter udskrivelse fra sygehuset.

»I dag er der dømt spredt fægtning mellem kommunerne. Sygehusene skal forholde sig til, at patienter, der fejler det samme, men er fra forskellige kommuner, får forskellige tilbud, når de bliver udskrevet. Jeg foreslår, at vi i stedet får én sundhedsaftale for hver region,« sagde Helle Thorning-Schmidt.

Dansk Sygeplejeråd glæder sig over statsministerens melding.

»I øjeblikket er der alt for stor forskel på, hvor god en sygepleje og behandling, hver enkelt kommune kan tilbyde borgerne. Derfor er det positivt, at statsministeren vil have færre aftaler, så der kan blive en større ensretning. Men det er selvfølgelig afgørende, at de nye sundhedsaftaler er ambitiøse og inspireret af de steder, hvor tingene fungerer optimalt allerede i dag,« siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd, og uddyber:

»Alle er enige om, at det er bedst, hvis flere kan behandles hjemme. Men det kræver altså mere telemedicin, og at kommunerne ansætter flere sygeplejersker på plejecentre og opretter akutteams, som kan tage sig af ældre svækkede patienter,« siger Grete Christensen.

 

Dagens Gossip