Thorning vil være tilbageholdende på EU-topmøde

I sin tid som statsminister har Helle Thorning-Schmidt (S) flere gange spillet en fremtrædende rolle i EU.

Blandt andet da Danmark havde formandskabet for EU i starten af hendes regeringsperiode, og da hun sidste år var på tale til topposten som EU-præsident.

Men når Helle Thorning-Schmidt torsdag og fredag repræsenterer Danmark ved EU-topmødet i Bruxelles, bliver det i en helt anden rolle. Det fastslår Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Grunden til, at det er Thorning og ikke Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, der deltager, er, at Løkke endnu ikke har dannet en ny regering.

- Da regeringen agerer som forretningsministerium, vil statsministeren indtage en tilbageholdende position på topmødet, skriver Statsministeriet i pressemeddelelsen, hvor man tilføjer:

- Statsministeren vil således alene gå ind i drøftelserne, hvis der er danske kerneinteresser på spil, og det i øvrigt står klart, at der ikke blandt Folketingets partier er et flertal imod positionerne på disse spørgsmål.

Det er ellers en meget stor dagsorden, der venter stats- og regeringscheferne i Bruxelles. Blandt andet skal man diskutere migration, den græske gældskrise og Storbritanniens ønske om at genforhandle vilkårene for medlemskabet af EU.

- Konkret forventer statsministeren på topmødet at understrege, at Danmark på grund af retsforbeholdet ikke er omfattet af EU-retlige beslutninger om asyl og indvandring.

- Under drøftelsen om styrkelse af den Økonomiske og Monetære Union kan der blive behov for at understrege, at processen bør være åben og gennemsigtig for ikke-eurolande, og at sager, der vedrører alle EU-medlemslande, fortsat skal besluttes af alle 28 medlemslande, skriver Statsministeriet i pressemeddelelsen.

Helle Thorning-Schmidt har ikke selv udtalt sig, efter at hun onsdag mødtes med partilederne i Statsministeriet for at drøfte den danske position på topmødet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip