Thornings ministerhold er mere grå i toppen

Da statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) præsenterede sin regering efter valgsejren sidste år, var der tale om Europas yngste regeringshold.

Men med mere rutinerede kræfter på holdet er det unge hold ikke længere det yngste, viser en opgørelse, som metroXpress har foretaget.

Først fyrede SF's nye formand Annette Vilhelmsen Danmarks yngste minister, tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen, og erstattede ham med den på det tidspunkt ældste minister i regeringen, Holger K. Nielsen.

Siden er Holger K. så blevet overgået som regeringens alderspræsident, da Marianne Jelved (R) i sidste uge blev udpeget til ny kulturminister efter Uffe Elbæks (R) farvel.

Da Thorning-regeringen trådte til sidste år, var den ifølge en analyse i Ugebrevet A4 Europas yngste med Estland på en andenplads, men sådan er det ikke længere:

Mens de danske ministres gennemsnitsalder ved tiltrædelsen var under 43 år, er den i dag krøbet op på 45,7. Dermed er de danske ministre gennemsnitligt næsten et år ældre end i Estland, hvor regeringsmedlemmerne i dag i snit er 44,9 år gamle.

Det kan imidlertid vise sig at blive en fordel for regeringen, at den er ældet en smule, mener forsker i politisk marketing på Københavns Universitet, Sigge Winther Nielsen.

- Centrale folk i regeringen har draget den lære, at det nok er meget fint at have nogen, der ved noget om, hvordan det foregik i gamle dage, siger han til metroXpress med henvisning til, at både Marianne Jelved og Holger K. Nielsen begge var partiformænd under Nyrup-regeringen i 90'erne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip