Thorup er mega tilfreds med EM-semifinale og OL-plads

Det var en stolt dansk U21-landstræner, der stillede op til interview uden for Generali Arena i Prag, efter at Danmark tirsdag aften havde besejret Serbien 2-0 og kvalificeret sig til semifinalen ved EM.

Jess Thorup så sit hold leve op til målsætningen om at komme blandt de fire bedste ved slutrunden i Tjekkiet, og oven i det kommer en billet til OL i Rio næste år.

- Jeg har det selvfølgelig fantastisk, siger landstræneren efter sejren, der samtidig sendte Danmark til tops i gruppe A med seks point.

- Vi er mega tilfredse med at være i semifinalen, men vi skal ikke læne os tilbage. Vi vil videre. Der har været god stemning i omklædningsrummet, og jeg har det fantastisk på spillernes vegne over, at vi har nået målsætningen om at komme blandt de fire bedste.

- Vi er stolte, og det skal vi være. Spillerne skal glæde sig, for det er stort for dem, og det er stort for dansk fodbold. Jeg tror, vi er ved at lave noget her, som dansk fodbold kan få gavn af mange år frem i tiden, siger Jess Thorup.

Danmark endte overraskende som vinder af gruppe A foran Tyskland, der slutter som nummer to med fem point efter 1-1 mod Tjekkiet.

Gruppesejren betyder, at det danske hold kan blive boende og spille semifinale lørdag i Prag, mens tyskerne skal spille deres semifinale i Olomouc.

Også det glæder Jess Thorup sig over.

- Mange har talt om de her 250 kilometer og at være i en mindre by. Vi er meget tilfredse med at være i Prag med vores hotel og træningsbanen, så det har stor betydning for os. Vi er meget stolte over at blive nummer et i gruppen, siger landstræneren.

Semifinalepladsen ved EM betyder, at U21-landsholdet er med ved OL i Rio om et år. Danmark var senest med i fodboldturneringen ved OL i 1992.

- Jeg har 100 procent fokus på EM, men når jeg en dag kommer hjem, så vil jeg nyde det og tænke frem mod det, der venter os om et års tid.

- Jeg har hørt, at det om muligt skulle være større end det her. Men for mig og spillerne er det nu vigtigt, at vi holder fokus på den semifinale, siger Jess Thorup.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip