Thulesen Dahl: Borgmesterposter er ikke målet

Ved kommunalvalget i 2009 fik partiet 8,1 procent af stemmerne på landsplan, og selvom man gerne vil minimere forskellen mellem Dansk Folkepartis landspolitiske og lokalpolitiske opbakning, så er en status quo acceptabel.

»Der har historisk været den situation, at vi har fået cirka det halve på lokalplan af, hvad vi lå til på landsplan. Men efterhånden som vi har kandidater, der har siddet i byrådene i flere år, har lokalkendskab og er kendte i lokalområdet, håber vi selvfølgelig at kunne minimere det gab,« siger partiformand Kristian Thulesen Dahl (DF).

Lokale DFere har i kommuner som Vejle, Kerteminde og Odense gjort det klart, at man går efter borgmesterposten ved kommunalvalget, men det er bestemt ikke partitoppens mål.

»Vi har på landsplan ikke nogen erklæret målsætning om, at vi skal have borgmesterposter. Vi har den holdning, at det på lokalplan skal være det samme, der gør sig gældende i Folketinget, hvor vi jo heller ikke har et mål om at komme i regering,« siger Kristian Thulesen Dahl.

»Det er der, hvor indflydelsen er størst, der er afgørende for os, og sådan bør man også tackle det i kommunerne. Om det betyder, at man i en enkelt kommune kan veksle det til en borgmesterpost, det aner vi ingenting om, men det er ikke et erklæret mål på landsplan, at vi skal have borgmesterposter,« fastslår han.

Efter afslutningen på Dansk Folkepartis sommergruppemøde onsdag stævner partitoppen ud med skibet »Halmø«, der på ti dage skal besøge 19 havne. Her vil Dansk Folkeparti skyde sin kommunalvalgkamp i gang, og det sker med et budskab om, at EU forringer den danske velfærd.

Skibet har første stop i Gilleleje Havn onsdag aften, og togtet afsluttes 17. august i Marselisborg Lystbådehavn.

 

Dagens Gossip