Ti personer dræbt i guerillakampe i Colombia

Kampene fandt sted i byen El Doncello, og tre soldater blev sårede i kampene, hvor to oprørere blev tilbageholdt.

Drabene fandt sted dagen efter, at FARC annoncerede, at gruppen har taget den tidligere, amerikanske soldat Kevin Scott Sutay til fange for en måned siden, men at FARC er villig til at udlevere amerikaneren til en humanitær organisation for ikke at ødelægge fredsforhandlinger med den colombianske regering.

Kevin Scott Sutay blev ifølge oplysninger på FARCs hjemmeside taget til fange den 20. juni i en jungleregion i det sydlige Colombia. Han beskrives som en minerydningsekspert fra New York, der har været udsendt til Afghanistan.

»Selv om vi har ret til at holde Kevin Scott som krigsfange, har vi taget en politisk beslutning om at befri ham,« skriver FARC ifølge nyhedsbureauet Reuters.

I en kort erklæring bekræfter den amerikanske ambassade i Colombia, at Kevin Scott Sutay er amerikansk statsborger, men »uden aktuelle forbindelser til de militære styrker i USA«. Ambassaden fordømmer hans tilfangetagelse og forlanger hans løsladelse.

FARC er med omkring 8.000 medlemmer den største oprørsgruppe i landet.

Repræsentanter for de væbnede rebeller og den colombianske regering mødtes sidste november i Cuba, hvilket var fjerde forsøg siden 1980erne på at afslutte konflikten, som mere end 600.000 mennesker har mistet livet i, og som har fordrevet mere end 3,7 millioner mennesker, skriver AFP.

BNB

 

Dagens Gossip