Tiden kan redde Riis fra dopingsag

Hvis det kan bevises, at Bjarne Riis var med til at organisere doping til ryttere som Tyler Hamilton og Jörg Jaksche, er det slet ikke sikkert, at Riis vil få en dopingdom.

Det vurderer den tidligere formand for Anti Doping Danmark, Jens Evald. Han henviser til, at der findes en forældelsesfrist på dopingsager på otte år, og de beskyldninger, som lige nu er rettet mod Bjarne Riis fandt sted for mere end otte år siden.

Der er ikke indledt nogen sag mod Bjarne Riis på baggrund af anklagerne, men skulle en sag opstå, så kan tiden redde Riis.

- Hvis forældelsesfristen er overskredet, så kan Riis sige til Anti Doping Danmark, at han for så vidt ikke har noget at bidrage med, og så er der ikke så meget at komme efter for Anti Doping Danmark. I det tilfælde står ADD i en dårlig forhandlingssituation.- Hvis Anti Doping Danmark derimod kan finde eller har fundet nogle ting, som er foregået indenfor de seneste otte år, så er situationen en anden, i hvert fald kan det få direkte betydning for Riis. I det tilfælde vil han stå til en sanktion, og så er Anti Doping Danmark i en gunstig forhandlingsposition, for så har de noget at presse Riis med, siger den tidligere formand, som vurderer, at varigheden af en eventuel dopingsanktion vil blive justeret alt afhængig af, om Riis vil samarbejde med Anti Doping Danmark.

- Hvis vi følger reglerne, så vil det være en udelukkelse fra al cykling, og så kan han ikke sidde som direktør for Team Saxo-Tinkoff, siger Evald.

Anti Doping Danmark vil ikke fortælle, hvordan Riis er involveret i efterforskningen, men den tidligere CSC-rytter Jörg Jaksche bekræfter, at han er blevet udspurgt om Riis’ rolle i hans dopingbrug.

 

Dagens Gossip