Tidlig jul på Wall Street: Aktier sætter rekord

De amerikanske aktiemarkeder satte tirsdag rekord efter overraskende stærke meldinger om USA's økonomi.

Dow Jones-indekset på Wall Street krydsede for første gang nogensinde en værdi på 18.000 og S & P 500-indekset satte også rekord.

- Den økonomiske genopretning lader til at holde sig på sporet, og det er godt for aktierne, konstaterede analytiker David Kotok fra finanshuset Cumberland Advisors ifølge CNN.

Reviderede tal for væksten i tredje kvartal viste en fremgang på hele 5,0 procent sammenlignet med tredje kvartal året før. Det er 11 år siden, at den amerikanske økonomi sidst var oppe i samme høje gear.

Efter en vækst på 4,6 procent i andet kvartal, skal man tilbage til 2003 for at finde to kvartaler i træk med en så høj økonomisk vækst, noterede cheføkonom i Nykredit, Ulrik Bie, ifølge Ritzau Finans.

- Det sker vel at mærke uden den gældsopbygning, som var drivkraften i amerikansk vækst i årene før krisen, konstaterer han.

Spørgsmålet er nu, hvornår den amerikanske centralbank vil begynde at agere på udviklingen og sætte renten op.

- Vores bud på første renteforhøjelse er juni 2015, men sandsynligheden for april fik et stort skub opad i dag, konkluderer Ulrik Bie.

En væsentlig årsag til den økonomiske fremgang er en stigning i det amerikanske privatforbrug på 3,2 procent i tredje kvartal.

- Et privatforbrug på alt over tre procent er forbandet godt i disse tider, siger Dan Greenhaus, global chefstrateg hos finanshuset BTIG, til CNNMoney.com.

En ny meningsmåling offentliggjort tirsdag bekræfter, at amerikanerne ser mere positivt på økonomien. For første gang i syv år mener over halvdelen nu, at økonomien er i fin form, skriver CNN.

Der er tale en stor forbedring i forhold til den forrige måling i oktober, da kun 38 procent af amerikanerne var tilfredse med økonomien.

På valutamarkederne fortsætter den amerikanske dollar sin optur og koster nu 6,11 kroner.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip