Tidligere atletikstjerner duellerer om præsidentpost

Den nye præsident for det internationale atletikforbund (IAAF) kommer enten til at hedde Sebastian Coe eller Sergej Bubka.

Ukraineren Bubka, der havde verdensrekorden i stangspring i 21 år, har onsdag bekræftet at han stiller op som kandidat ved præsidentvalget til sommer.

- Jeg vil give atletikken noget tilbage, efter alt hvad sporten har givet mig gennem forskellige stadier af mit liv, siger Bubka ifølge nyhedsbureauet AFP.

Dermed bliver valget en direkte duel mellem to af atletiksportens største navne, eftersom den eneste modkandidat er briten Sebastian Coe, som i 1980'erne vandt guld på 1500-meteren ved OL i både 1980 og 1984.

Bubka eller Coe skal afløse 81-årige Lamine Diack, der træder tilbage efter at have stået i spidsen for forbundet siden 1999.

Begge kandidater har stor sportspolitisk erfaring. Bubka har siddet i IAAF i de seneste 14 år og har været vicepræsident siden 2007, mens Coe stod i spidsen for den komité, der arrangerede OL i London i 2012.

Præsidentvalget vil blive afholdt i forbindelse med IAAF's kongres i Beijing i august.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip