Tidligere Fifa-leder: Vi lod os bestikke af VM-bejlere

Det tidligere medlem af Fifas eksekutivkomité Chuck Blazer og andre eksekutivmedlemmer tog imod bestikkelse før tildelingen af VM i 1998 og 2010.

Den 70-årige amerikaner indrømmer over for de amerikanske myndigheder, at han og andre medlemmer lod sig bestikke.

Det amerikanske justitsministerium har ifølge Sky Sports og flere andre internationale medier offentliggjort et vidneudsagn, hvori Blazer lægger kortene på bordet.

- Jeg blev omkring 1992 enig med andre personer om acceptere bestikkelse i forbindelse med VM i 1998, siger Chuck Blazer i vidneudsagnet.

VM i 1998 blev afholdt i Frankrig, men det fremgår ikke, om det var Frankrig eller modkandidaten Marokko, der var involveret i de lyssky affærer.

I 2010 foregik VM-turneringen i Sydafrika, der er mistænkt for at have betalt 10 millioner dollar (68 millioner kroner) i bestikkelse.

Fra 1990 til 2011 var Chuck Blazer generalsekretær for det Nord- og Mellemamerikanske fodboldforbud (Concacaf). Blazer var desuden medlem af Fifas eksekutivkomité fra 1996 til 2013.

- Jeg og andre Fifa-eksekutivmedlemmer accepterede at tage imod bestikkelse fra omkring 2004 og indtil 2011 i forbindelse med valget af Sydafrika som VM-vært i 2010, siger Chuck Blazer i vidneudsagnet.

Ifølge Sky Sports indrømmer Blazer også, at han har taget imod bestikkelse i forbindelse med EM og Gold Cup.

Den nu kræftsyge amerikaner er en helt central kilde i FBI's efterforskning af Fifa.

I 2011 begyndte Blazer at samarbejde med de amerikanske myndigheder, der truede med at bure ham inde på grund af en misligholdt skattegæld.

Samarbejdet med FBI betød blandt andet, at Blazer ifølge New York Daily News var hemmelig agent for de amerikanske myndigheder under OL i London, hvor han havde flere møder med andre højtstående Fifa-folk.

Alle samtalerne blev aflyttet af FBI, der havde udstyret Blazer med en nøglering med indbygget mikrofon.

I sidste uge blev flere Fifa-topfolk anholdt i forbindelse med Fifas kongres i Zürich.

Præsident Sepp Blatter har som følge af uroen omkring Fifa annonceret, at han træder tilbage, selv om han blev genvalgt til en ny præsidentperiode i weekenden.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip