Tidligere Fifa-vicepræsident kræver Irland-undersøgelse

Skrevet af admin

05/06/2015

Mest læste i dag

Det internationale fodboldforbund (Fifa) bør undersøges for det millionbeløb, der blev sendt til Irland i 2009 for at undgå problemer med det irske fodboldforbund.

Det mener den tidligere Fifa-vicepræsident, Jim Boyce.

- Hvordan man kan sige god for en betaling på fem millioner euro (ca. 37 millioner kroner,) for at undgå retssager, er helt uforståeligt for mig.

- Hvis dette er godkendt af Fifa's præsident, uden at Fifa's Executive Komité har vidst noget, så bør det undersøges.

- Hvis der er betalt fem millioner på grund af en hånd på en bold og trusler om retssag, så håber jeg, at det vil blive undersøgt sammen med andre lignende betalinger, siger Jim Boyce til britiske medier.

Sagen handler om, at direktøren for det irske fodboldforbund, John Delaney, torsdag fortalte, at Fifa gav det nævnte beløb til irerne for at undgå en retssag i forbindelse med en playoff-kamp mellem Irland og Frankrig om kvalifikation til VM-slutrunden i Sydafrika i 2010.

Frankrig kvalificerede sig efter et afgørende mål, der skabte stor irsk vrede, fordi Thierry Henry tog hånden til hjælp, før William Gallas scorede.

John Delaney fortalte torsdag, at det irske fodboldforbund var godt tilfreds med den økonomiske aftale, der hurtigt kom i stand med Fifa dengang. Det skete angiveligt, fordi Fifa ikke ønskede at blive sagsøgt.

Fifa har efterfølgende meddelt, at pengene var et lån til opførelsen af et stadion i Dublin, men det kræver Jim Boyce nu undersøgt nærmere.

Oplysningerne om overførslen af pengene kommer efter den store korruptionsskandale i Fifa, som medførte, at præsident Sepp Blatter forleden trak sig kort efter, at han var genvalgt til posten.

Jim Boyce var vicepræsident i Fifa frem til valget i sidste uge./ritzau/