Tidligere FN-anklager: Syriske oprørere bruger kemiske våben

Ifølge del Ponte, der også er medlem af den FN-kommission, der undersøger forholdene i den syriske borgerkrig, skulle der være tale om den ekstremt dødelige nervegas sarin.

»Ifølge de forklaringer, vi har indsamlet, har oprørerne brugt kemiske våben ved at bruge saringas,« sagde hun ifølge AFP til schweizisk radio sent søndag.

Nervegassen sanses ikke, da den hverken kan smages eller lugtes. Selv i små mængder kan den være dødelig, hvis den kommer i kontakt med huden eller indtages via luftvejene.

Den syriske regering, der anføres af præsident Bashar al-Assad, er tidligere blevet anklaget for at have brugt samme kemiske våben over for oprørerne, hvilket har ført til internationale fordømmelser og advarsler. USAs præsident Barack Obama har tidligere sagt, at det vil være at krydse en grænse at bruge kemiske våben. Indtil videre har lederen af verdens mest magtfulde militær dog afvist at gå ind i den to år gamle borgerkrig.

Situationen i landet er i de seneste dage blevet yderligere vanskeliggjort af, at Israel har gennemført luftangreb angiveligt på militære installationer nær hovedstaden i Syrien, Damaskus.

 

Dagens Gossip