Tidligere grand prix-stjerner tror på Basim

Den tidligere X Factor-deltager Basim er med sit nummer "Cliche love song" klar favorit blandt de tidligere grand prix-deltagere, der mødte op på den røde løber til Dansk Melodi Grand Prix 2014.

- Basim er vores favorit. Det er en sød og fængende sang, og han har nogle gode dansere. Han virker også, som om han har respekt for det, han laver, siger Søren Bundgaard og Kirsten Siggaard, der i 1984 vandt med "Det' lige det".

Også Noam Halby fra Johnny Deluxe, der deltog i det danske grand prix i 2009 og Søren Poppe fra Rollo og King, der i 2001 vandt danskernes hjerter med "Der står et billede af dig på mit bord", tror på Basim som vinder lørdag aften.

Det samme gør Lise Haarvik, der i 1986 leverede grand prix-ørehængeren "Du er fuld af løgn".

- Men det kommer også an på, hvordan de sælger varen, og hvordan det ser ud på skærmen, siger hun.

Sidste års vinder af Eurovision Song Contest, Emmelie de Forest vil ikke afsløre sin favorit. Også Jacob Sveistrup med melodi grand prix-hittet "Tænder på dig" holder kortene tæt på kroppen.

Den garvede hitmager Birthe Kjær har endnu ikke hørt sangene, men vil dog godt afsløre et par ingredienser i opskriften på et ægte grand prix-hit.

- En vindermelodi skal være spændende og iørefaldende. Det skal være en melodi, som hænger fast, men som man ikke bliver træt af, siger Birthe Kjær.

Stig Rossen supplerer:

- En vindermelodi skal kunne fange dig inden for de første 15-20 sekunder. Jeg er nok lidt pladder-sentimetal, men det skal altså kunne mærkes i hjertet, siger han.

"Lige der hvor hjertet slår" er slogan for Dansk Melodi Gran Prix 2014, der afholdes i Odense på Fyn.

Newspaq

 

Dagens Gossip