Tidligere identitetstyv advarer: Drop profilbilledet på Facebook

Et billede med dit ansigt på Facebook gør dig sårbar for identitetstyve. Faktisk bør du droppe billedet. Det mener Frank Abagnale, der er tidligere identitetstyv og i dag arbejder for FBI.

Han forklarer, at det tager få sekunder at stjæle en andens identitet, og at Facebook er et slaraffenland for fuskere.

- Man skal ikke være særlig klog for at stjæle en andens identitet. Det er utrolig nemt, siger Frank Abagnale til avisen MetroXpress fredag.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

65-årige Frank Abagnale havde - allerede før sin 21-års fødselsdag - forfalsket check for millioner og levet som både pilot, læge og advokat. Hans liv er blevet skildret i Spielberg-filmen 'Catch me if you can'.

Den tidligere identitetstyv sender en kraftig advarsel til Facebook-brugere.

- Jeg ville aldrig have et billede af mit ansigt på Facebook. Der findes programmer med ansigtsgenkendelse, der kan finde din profil blot ved at scanne dit billede. Og hvis man kan se din fødselsdag, og hvor du er født, er der 99 procents risiko for, at din identitet kan stjæles, siger han og fortsætter:

LÆS OGSÅ: Advarsel: Så meget overvåger Facebook dig - uden for Facebook

- Dit privatliv er det eneste, du har for dig selv. Hvorfor give det væk? Jeg er ikke paranoid, men jeg arbejder med det til daglig, så jeg ved, hvor nemt det er.

I 2012 blev mere end 73.000 danskere udsat for identitetstyvere. Det er en stigning på 80 procent i forhold til 2009.

 

Dagens Gossip