Tidligere K-borgmester skifter til Liberal Alliance

Dragør Kommunes borgmester mellem 2001 og 2005, Asger Larsen har fundet nyt parti. For fremtiden repræsenterer han Liberal Alliance i lokalpolitik i Dragør. Det skriver Jyllands-Posten.

Asger Larsen var medlem af Det Konservative Folkeparti, da han var borgmester mellem 2001 og 2005, inden han på valgnatten blev væltet.

Kommunalvalget i 2013 i Dragør Kommune var særligt spændende, da de valgte lokalpolitikere nåede at lave tre aftaler om konstituering, før den endelige magtdeling faldt på plads.

Asger Larsen spillede en hovedrolle i det mudrede forløb, og det endte med at koste den tidligere borgmester sit medlemskab hos Det Konservative Folkeparti.

Efter at den konservative gruppe havde tilsluttet sig en spinkel konstitueringsaftale, der gav socialdemokraten Allan Holst borgmesterkæden, brød Asger Larsen med aftalen.

Han indgik i stedet en aftale med Venstre, Amagerlisten og lokallisten Liste T, der gav borgmesterkæden til Peter Læssøe fra Liste T.

Den beslutning fik ham ekskluderet fra den lokale partiforening, og han har siden da været løsgænger.

Ifølge Asger Larsen selv skete bruddet på grund af politiske uenigheder.

- Det er ingen hemmelighed, at der var en del uroligheder i den konservative gruppe før, under og efter det sidste kommunalvalg, siger Asger Larsen i en skriftlig udtalelse.

- Det hele kulminerede med, at man valgte at pege på en rød borgmester på trods et borgerligt flertal. For mig var det dråben, der fik bægeret til at flyde over.

Det blev dog hverken den eller den anden aftale, der udpegede Dragørs borgmester. En tredje aftale kom sidenhen på bordet og udpegede Venstres Eik Dahl Bidstrup til borgmester med stemmer fra blandt Socialdemokratiet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip