Tidligere kommunal byggeleder mistænkt for millionbedrageri

På sit job i Gentofte Kommune godkendte han i årevis falske fakturaer for anlægsopgaver - hovedsagelig fra et havefirma drevet af hans fætter, som havde adresse i en boligblok på Nørrebro i København.

Administrationen i Gentofte Kommune opdagede ikke svindlen, skriver tv2.dk. Adskillige gange blev regningerne bare underskrevet og betalt på trods af, at der ingen kontrakter forelå med havefirmaet og intet arbejde blev udført.

Svindlen blev først opdaget, da byggelederen forlod sit job i 2011, og siden har Nordsjællands Politi efterforsket sagen.

Sagens akter, som tv2.dk har haft adgang til, viser en række svigt i den kommunale administration i Gentofte Kommune. Sagen ryster Gentoftes viceborgmester, Eyvind Vesselbo (V).

»Det er chokerende og uacceptabelt. Jeg kan slet ikke forstå, det kan lade sig gøre i en kommune som Gentofte. Det er helt ufatteligt, at man har en administration, der på sådan en lemfældig måde administrerer skatteborgernes penge,« siger han til tv2.dk og uddyber:

»Den øverste ansvarlige for den administrative ledelse er borgmesteren (Hans Toft (K), red.). Det er klart, at borgmesteren ikke har været uvidende om, at systemet har været på denne måde. Derfor burde han have grebet ind for længe siden og stoppet det her«.

Nordsjællands Politi er ifølge tv2.dk færdig med efterforskningen af sagen, men ønsker ikke at udtale sig. Administrationen i Gentofte Kommune og borgmester Hans Toft har heller ikke ønsket at udtale sig til tv2.dk.

 

Dagens Gossip