Tidligere landsformand: R har mistet balancen

De Radikale har mistet balancen i partiet og i regeringen. Partiet står bag en snæver offentlighedslov, giver efter for justitsminister "Beton-Bødskov" i udlændingesager, sænker selskabsskatten overflødigt og styrer partiet alt for centralt i kommunalvalget.

Sådan skoser den forhenværende landsformand Søren Bald partiledelsen ved Det Radikale Venstres landsmøde på Hotel Nyborg Strand.

- Jeg er bange for, at partiet har fået virus på balancen. Der er fire områder, hvor balancen ikke er, som den bør være, siger Søren Bald til forsamlingens spredte klapsalver.

I offentlighedsloven valgte partiledelsen effektivitet i stedet for demokrati, siger han - "måske fordi vi selv er kommet i regering".

Desuden gik De Radikale med til at sænke selskabsskatten for store virksomheder ved at "forgribe sig på overførselsindkomster", mener Søren Bald.

Regeringen burde hellere støtte iværksættere end store virksomheder, siger den tidligere landsformand.

Han klandrer også partiledelsen for at topstyre kommunalvalgkampen med en "lalle-video".

- Magten er tilsyneladende flyttet opad i Det Radikale Venstre i stedet for, at vi stadig bekender os til også at bruge den flade magtstruktur. Vi har brugt tusinder af kroner til en fuldstændig ligegyldig video, siger Søren Bald.

De Radikale burde hellere støtte sine kommunale kandidater i Frederikshavn og på Ærø, mener den forhenværende landsformand.

- Endelig er balancen forskudt mellem den radikale humanisme og dét, man kan kalde "Beton-Bødskov". Én ting er, at vi har accepteret 24-års-reglen og tilknytningskravet, siger Søren Bald.

- Problemet er, at vi hvert andet øjeblik oplever enkeltsager, hvor man sagtens kunne have administreret humant, men hvor man vælger en forklædt Dansk Folkeparti-løsning, siger Søren Bald.

/ritzau/

 

Dagens Gossip