Tidligere PET-chef deler ikke radikaliseringsfrygt

Det vurderer Hans Jørgen Bonnichsen, der i sin tid som PET-chef selv råbte vagt i gevær over de danskere, der valgte at drage ud i verden for at trække våben.

»I min tid i PET nærede jeg også frygt for, at personer, der deltog i kamphandlinger i Irak og Afghanistan eller andre kriseområder i verden, kunne være en trussel, når de kom tilbage til Danmark på grund af deres krigserfaringer og det netværk, der eventuelt kunne styrke dem i forhold til terrorhandlinger,« siger Hans Jørgen Bonnichsen.

Men frygten viste sig at være fuldstændig ubegrundet.

»Det håber jeg selvfølgelig også, at den vil være i forhold til Syrien. Så jeg er ikke så nervøs og bange, som andre er. Jeg tror også, at PET burde være i stand til at håndtere det her problem,« siger Hans Jørgen Bonnichsen.

Torsdag advarer justitsminister Morten Bødskov (S) endnu engang danskere mod at tage til Syrien for deltage i den væbnede konflikt, da det kan føre til lange fængselsstraffe, når de vender hjem. Det gjorde han i forbindelse med, at salafisten Abu Khattab i en dansksproget rekrutteringsvideo opfordrer danske islamister til at føre hellig krig i Syrien.

PETs Center for Terroranalyse (CTA) frygter, at danskerne kan bruge deres erfaringer fra Syrien til at angribe Danmark.

»CTA vurderer, at personer, som er blevet yderligere radikaliserede under ophold i Syrien, selv med begrænset kapacitet, vil kunne gennemføre et simpelt terrorangreb i Danmark,« lyder det på PETs hjemmeside.

PET vurderer, at mindst 65 personer er rejst fra Danmark til Syrien for at kæmpe.

 

Dagens Gossip