Tidligere PET-chef: Flere penge vil hæmme PET i en periode

Politiets Efterretningstjeneste, PET, bliver ikke nødvendigvis stærkere af at få tilført flere ressourcer. Nye medarbejderes oplæring i PET koster nemlig erfarne kræfter fra organisationen.

Det siger tidligere chef i PET Hans Jørgen Bonnichsen til Ritzau, efter at justitsminister Mette Frederiksen (S) har åbnet for at tilføre PET og politiet flere penge, som følge af et øget trusselsniveau efter terrorangrebet mod det franske satiremagasin Charlie Hebdo onsdag.

- Det er vigtigt at være opmærksom på, at ressourcer i sig selv ikke umiddelbart har en effekt i forhold til styrken af PET's indsats. Nye ressourcer udefra, som kommer ind, har ikke den knowhow og PET-indsigt- og kultur, som det er nødvendigt at have.

- Alene det at oplære dem vil trække ressourcer ud af den erfarne organisation. Så man må ikke tro, ressourcer er løsningen på alle problemer, siger Hans Jørgen Bonnichsen.

Flere partiledere åbnede efter terrorangrebet debatten om at tilføre PET flere penge, og fredag aften hoppede justitsministeren med på den vogn.

- (...) Vi kommer til i de kommende år at træffe nogle valg, hvor vi bliver nødt til at give efterretningstjenesten og politiet redskaber, de ikke har haft før, sagde Mette Frederiksen Ekstra Bladet.

Ritzau vil gerne spørge Mette Frederiksen om, hvilke redskaber hun mener, PET og politiet har brug for, men det har lørdag formiddag ikke været muligt.

Hans Jørgen Bonnichsen mener, at PET bedst selv vurderer, om der overhovedet er behov for flere penge.

- Selvfølgelig skal politikerne reagere, men det er kun PET, som kan være i stand til at vurdere, om man har brug for yderligere tilgang af ressourcer.

- Og så skal man huske, at nye redskaber til en efterretningstjeneste på en eller anden måde vil være på bekostning af vores personlige frihed i forhold til overvågning. Det gælder uanset, om man tænker i personelle- eller teknologiske redskaber, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip