Tidligere rejsedirektør: Tunesien er svær at sælge

Skrevet af admin

26/06/2015

Dagens topnyheder

Mindst 27 mennesker er døde efter et angreb mod to turisthoteller i byen Sousse i Tunesien, og flere af dem skal være udenlandske turister.

Det står endnu ikke klart, hvilke nationaliteter de dræbte turister har, men rejsende i det område af byen er typisk russere, franskmænd og østeuropæere, fortæller tidligere salgsdirektør Stig Elling, som har været i rejsebranchen i flere årtier.

- Der er ikke mange rejsebureauer, som flyver til Tunesien, for der er flere ting, som har gjort det vanskeligt at sælge, men ikke nødvendigvis fordi det er farligt.

- Det er et område med mange og gode hoteller. Jeg vil kalde det Tunesiens limousineområde med en fin standard og gode turistmuligheder, siger Stig Elling.

Tunesien har været i højeste alarmberedskab siden marts, da militante islamister angreb Bardo-museet i hovedstaden Tunis og dræbte 22 mennesker, de fleste turister.

Tunesien har siden Det Arabiske Forår i 2011 og demokratiseringen af landet oplevet, at militante salafister har modarbejdet moderniseringen.

Der befinder sig i øjeblikket omkring 120 danske gæster i turistområdet, anslår Bravo Tours og Spies Rejser. Danske turister bor typisk i et område, som ligger et godt stykke væk fra de to hoteller, som blev angrebet fredag.

Udenrigsministeriet har fredag opdateret sin rejsevejledning, men fraråder altså endnu ikke "ikke-nødvendige rejser".

Det er derfor en god idé at holde sig opdateret ved sit rejseselskab, hvis man skal af sted, når "den store skoleferie begynder i den kommende uge", siger Stig Elling.

- Rejsevejledningen gør opmærksom på, at der er en høj terrorrisiko i landet. Det overordnede sikkerhedsniveau er ikke ændret, skriver Udenrigsministeriet.

18-årige Andreas Andersson fra Rødovre er på ferie i den tunesiske badeby Sousse, og han befandt sig få gader fra stedet.

- Der lød en masse skyderi, og folk løb ind på deres hoteller. Der er vild panik lige nu, siger Andreas Andersson over mobiltelefonen til Ekstra Bladet.

Han fortæller, at tunesisk politi har afspærret dele af byen, og svært bevæbnede betjente afpatruljerer gaderne. Helikoptere er desuden i luften over området.

/ritzau/