Tiger-butikkernes stifter forlader topposten

Detailkæden Tiger, der er kendt for sine billige og farverige legetøj og boligsager, har fået ny administrerende direktør.

Det er Christian Mariager, der har 24 års erfaring som global senior manager i MacKinsey & Company, der overtager jobbet efter Tigers grundlægger Lennart Lajboschitz. Hos McKinsey har Christian Mariager de seneste 11 år været leder af selskabets consumer industry practice i New York.

Lajboschitz solgte sidste år 70 procent af sine aktier i virksomheden Zebra, der står bag Tiger-butikkerne, til kapitalfonden EQT, og det er blandt andet efter hans ønske, at der nu kommer en ny administrerende direktør på banen.

»Lennart er om nogen den, der har stået bag konceptet, og det er flot gået i udviklingen fra 0-200 butikker. Men når det handler om at komme fra 200 butikker og måske tredoble det antal, så er der andre kompetencer, der er brug for end dem, der har ført Tiger til der, hvor de er i dag,« siger bestyrelsesformand i Zebra Ole Andersen til Berlingske Business.

Ifølge bestyrelsesformanden er der nu behov for, at Zebra og Tiger bevæger sig fra at tage udgangspunkt i en entreprenør til at fokusere på mere industrielle arbejdsgange og få overblik over de risici, der er i så stor en organisation.

»Christian Mariager har anden baggrund, og med den skalering af forretningen, der skal ske, er han den rette som administrerende direktør,« siger Ole Andersen om den nye direktør, der er tiltrådt 17. juni.

Selv skal Lennart Lajboschitz fortsætte i virksomheden som konceptdirektør, hvilket er en nyoprettet stilling i direktionen. Grundlæggeren ønsker ifølge Tiger ikke at lade sig interviewe af Berlingske Business, men vi ville ellers gerne have spurgt, om han er i færd med at træde ud af selskabet og hvilke opgaver, han planlægger at skulle udfylde det nye job med.

Bestyrelsesformand Ole Andersen er dog helt klar over, hvorfor der fortsat er brug for Lennart Lajboschitz i virksomheden:

»Lennarts konceptegenskaber er vigtige at have med, så vi hele tiden har i baghovedet, hvad der bragte Tiger derhen, hvor vi er i dag,« siger han.

De 231 Tiger-butikker, der findes i dag, kan man finde i 18 lande i Europa. Sidste år omsatte Zebra, der står bag kæden, for 785 mio. kroner mod 573 mio. kroner året forinden. Årets resultat blev i 2012 67 mio. kroner.

 

Dagens Gossip