Tiger-hysteri i Japan fortsætter

Massiv TV-dækning og et farverigt, skandinavisk og billigt varesortiment holder japanerne klistret til den danske Tiger-butik, der ligger 700 km. uden for Tokyo.

Efter åbningen af butikken i juli sidste år stod japanerne i kø og fik uddelt billetnumre til at komme ind på særlige tidspunkter. Butikken blev nødt til at lukke midlertidigt på grund af varemangel og måtte akut få fløjet ekstra varer ind fra Kina, hvor de bliver produceret.

Måneder efter åbningen er japanerne stadig vildt begejstrede for det danske lavpriskoncept, og snart udkommer et Tiger-blad til 60 kroner pr. stk. i Japan. Samtidig åbner Tiger endnu en butik i landet til oktober - denne gang i Tokyo.

Se billederne: Japanere vilde med danske striber

»Vi troede kun, at det ville vare ved i nogle dage, men det fortsatte i måneder,« siger Tigers grundlægger og nyslåede konceptdirektør Lennart Lajboschitz til Berlingske Business.

Toiletbørste et hit

Hver dag besøger 3.000 nysgerrige japanere den danske butik i byen Osaka, og det er blevet til et sted mellem 700.000 - 800.000 kunder i alt. De har hver især i snit brugt 160 kroner i butikken, og samlet betyder det, at den japanske Tiger-butik sælger for det samme som 10 danske butikker.

Tiger har ifølge Lennart Lajboschitz ikke tilpasset varesortimentet de asiatiske kunder, der ser med stor beundring på de skandinaviske varer. Især er en toiletbørste, der er udformet som en blomst, en af japanernes yndlingsvarer, fortæller grundlæggeren.

»Jeg tror, at det hænger sammen med, at Japan har været meget isoleret, og det hele har handlet meget om at være seriøs og hårdtarbejdende. Nu er japanerne i gang med en globalisering, og så har de fået øje på vores butik, hvor varerne er sjove, farverige og skandinaviske. Skandinavien har et utrolig høj stjerne hos japanerne,« siger Lennart Lajboschitz, der samtidig fortæller, at det nye Tiger-blad skal handle om, hvordan danskere lever og bor.

Lennart Lajboschitz venter, at Tiger-kæden vil være at finde 50 steder i Japan inden for de næste tre år, ligesom der også er ekspansionsplaner i Sydkorea, og muligvis også USA og Canada.

I dag ligger Tigers 231 butikker i 18 lande i Europa - med den ene undtagelse af Osaka-butikken.

 

 

Dagens Gossip