Tiger-millionær køber københavnsk kirke

Sidste år besluttede kultur- og kirkeminister Marianne Jelved at nedlægge fem københavnske folkekirker.

Nu er køberen af den største og dyreste af de fem, Absalons Kirke, fundet.

Det er Tiger-millionæren Lennart Lajboschitz, som har købt kirken for 9,7 millioner kroner. Kirken ligger på Sønder Boulevard på Vesterbro.

- Jeg vil lave et sted, som mere eller mindre er et forsamlingshus. For mig handler det om den dynamik og energi, der er i rummet. Jeg vil også gerne have en dialog med folk i området om, hvad vi kan bruge det til, fortæller Lennart Lajboschitz, som for nylig trådte ud af den daglige drift af Tiger.

Ud af de kirker, som har været sat til salg, har Absalons Kirke været den, som flest potentielle købere har vist interesse for.

Ifølge erhvervsmæglere Colliers, som fik til opgave at sælge tre af de fem københavnske kirker, har mange forskellige virksomheder og organisationer set muligheder i kirken.

- Vi har aldrig oplevet så stor interesse for en offentlig bygning, som da kirken blev sat til salg. Det gjorde faktisk ikke opgaven nemmere, tværtimod. I en sådan sag skal vi jo virkelig finde en køber, som både kan matche formål og pris. At Kirkefondet har besluttet at sælge til Lennart Lajboschitz har især været pga. hans bæredygtige visioner om at inddrage de lokale og åbne kirken for alle, siger Peter Lassen, partner hos Colliers International.

Absalons Kirke er på knap 1300 kvadratmeter og gik altså for 9,7 millioner kroner. Til sammenligning blev Samuels Kirke på Nørrebro, der er på knap 1200 kvadratmeter, solgt for 9,5 millioner kroner.

Kvadratmeterprisen på begge kirker ligger altså i omegnen af 7.750 kroner.

 

Dagens Gossip