Til alle, der er født i 40-, 50-, 60- og 70’erne: Læs dette

Nordmanden Villy Roar Hornbergs opslag på facebook til børn født mellem 1940’erne og 70’erne gik viralt.

Det er ikke blot en påmindelse om, hvordan tingene var før, men også en hilsen til den yngre generation om, hvordan tingene er nu.

“For det første overlevede vi at blive født af mødre, som røg og/eller drak, mens de var gravide med os og boede i huse fulde af asbest. De tog aspirin, spiste skimmelost, rå æggeprodukter, store mængder bacon og fed mad - for ikke at snakke om mad tilsat alskens farve- og tilsætningsstoffer, tunfisk direkte ud af dåsen, og vi blev ikke testet for diabetes og alvorlige kræftsygsomme,” skriver han.

Og det var bare begyndelsen.

“Efter det mareridt blev børnesengene og barnevognene dækket med alskens blyholdige stoffer i pastelfarve.”

“Der fandtes ingen børnesikringer på medicinskabene eller på farlige vaskemidler. Når vi cyklede, havde vi ingen cykelhjelm på - for ikke at snakke om den risiko, vi tog, ved at snakke med fremmede.”

“Vi havde ikke Playstation, Nintendo Wii, X-box. Ingen computerspil i det hele taget, ingen tv med 999 kanaler at vælge imellem, ingen video eller dvd-film. Ingen mobiltelefoner, ingen bærbar computer, intet internet, blog eller chatroom på nettet. VI HAVDE VENNER og vi gik ud og mødtes med dem!!!”

Og:

“Vi havde frihed, succes og ansvar, og vi lærte at takle det, og du er en af dem. Tillykke!”

 

Dagens Gossip