Til dig, der ikke bruger blinklyset: 6 grunde til, at det irriterer os andre

Du gjorde det stensikkert helt konsekvent de første par uger efter, at du havde erhvervet dig dit kørekort.

Med kørelærerens formanende ord ringende i baghovedet, slog du blinket til ved hver eneste dreje-manøvre, og ved hvert et baneskift på motorvejen.

Og så tog mageligheden stille og roligt over.

Men det kan faktisk være til stor gene for andre trafikanter at “glemme” at blinke af.

Det norske motor-site sol.no har lavet en liste med en række grunde til, at det i høj grad irriterer alle andre, når enkelte bilister dropper blinklyset.

Se et udvalg af dem her:

1. Ifølge denne undersøgelse er det det allerstørste irritationsmoment i trafikken overhovedet.

2. I rundkørsler. Når du ikke blinker af her, betyder det, at alle de andre må vente, selvom de egentlig sagtens kunne være kørt.

3. Det skaber unødige kødannelser, og er generelt en stor hindring for trafikafviklingen. I hvert fald hvis man skal tro kørelæreren, som er interviewet i denne artikel fra norske BT.

4. Det kræver ikke mere end en lillebitte bevægelse med fingeren at benytte bilens blinklys. Den kendsgerning gør det kun mere irriterende, når nogle trafikanter konsekvent vælger den fra i dovenskab.

5. Det er vildt irriterende, og kan i øvrigt være meget farligt, når du pludselig bremser og svinger væk fra vejen uden at blinke først.

6. På motorvejen. Skifter du bane uden at blinke først? Så kan du tro, de andre trafikanter hader dig. Det er provokerende, unødvendigt og potentielt livsfarligt.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip