Tilflytter-guld giver plads til københavnsk storinvestering

Den store investering var ikke blevet så omfattende, hvis ikke København var blevet 50.000 indbyggere rigere over de seneste fem år, forklarer overborgmester Frank Jensen (S)

»Investeringen er et udtryk for, at vi er blevet mange flere i byen. Det giver en god økonomi, men også udfordringer med at rumme de nye borgere,« siger han og påpeger, at det også er en hård styring af økonomien, der har realiseret de 850 millioner kroner, som er et resultat af et politisk flertal bag København Kommunes budget for 2013 mellem Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten, De Radikale og Liberal Alliance.

De Konservative har valgt at stå uden for forliget, fordi pengene ødsles væk, konstaterer leder af partiet i København borgerrepræsentation, Rasmus Jarlov (K), i en pressemeddelelse.

»Når et rødt flertal råder over en bugnende kommunekasse lige før et kommunalvalg, svarer det til, at en flok sultne børn har nøglerne til en slikbutik. København kommer i øjeblikket sovende til et stort overskud, fordi mange rige mennesker flytter til hovedstaden for at få jobs. Men man skal altid prioritere de offentlige udgifter og kan ikke bare bruge løs på denne måde,« siger han.

Overborgmester Frank Jensen mener, at det er naturligt, at de mange midler går til forbedringer, fordi byen vokser, og at behovet for nye investeringer derfor stiger.

»Den gode og sunde økonomi er også et resultat af, at vi overholder vores budgetter og aftaler med regeringen,« siger han og understreger, at byen også skal levere service til de nye borgere.

 

Dagens Gossip