Tillægsforsikringer til dit gadget er en dårlig forretning

Når du køber en ny iPhone eller andet elektronik, så takker mange ja til en tillægsforsikring, som dækker, hvis elektronikken går i stykker.

Men det er i store træk en dårlig forretning, skriver MetroXpress.

Hos Fona scorer butikken 29 procent af prisen ved at tegne en tillægsforsikring. Men det kan forbrugeren gøre billigere ved sit eget forsikringsselskab. Mange selskaber har nemlig en elektronikforsikring, der ved Topdanmark koster mellem 371 og 798 kroner om året.

Hvis Fona eksempelvis kal lave en tillægsforsikring på en MacBook til 15.000 kroner, koster tillægsforsikringen 2.999 kroner.

- Meget ofte vil man komme til at forsikre noget, man allerede har forsikret gennem sin indboforsikring, siger Las Olsen, privatøkonom i Danske Bank, til MetroXpress.

Hvis dit forsikringsselskabs elektronikforsikring ikke dækker nok, vil det oftest være billigere at udvide den her.

Forbrugerrådets eksperter har samme holdning til tillægsforsikringer:

- Jeg vil vove den påstand, at det altid vil være billigere at tegne en tillægsforsikring gennem det selskab, man i forvejen har en indboforsikring hos, siger jurist i Forbrugerrådet, Tina Dhanda Kalsi.

Hun tilføjer, at en tillægsforsikring til indboen desuden vil dække mere end blot ét produkt, så man ikke behøver at købe sig fattig i forsikringer til alt elektronik.

 

Dagens Gossip