Tillid til chefen giver mere vækst

De arbejdspladser, hvor medarbejderne har tillid til ledelsen, skaber også mere vækst. Det er en af konklusionerne på undersøgelsen Danmarks Bedste Arbejdspladser.

Undersøgelsen gennemføres hvert år og har i år omfattet i alt 28.000 ansatte på arbejdspladser rundt i Danmark.

Omsætningen på de bedste arbejdspladser er fra 2011 til 2012 steget med 10 procent.

- Resultatet overrasker os ikke. Vi har i mange år kunnet se, at de bedste arbejdspladser har en bedre afkastningsgrad end andre, siger Liselotte Jensen, vicedirektør i Great Place to Work, der står bag undersøgelsen.

Hun konstaterer, at medarbejdere, der trives på arbejdspladsen, også er mere motiverede og dermed skaber mere vækst.

Samtidig kan virksomheden glæde sig over, at udskiftningen i medarbejderstaben er langt mindre.

Liselotte Jensen understreger dog, at det gode arbejdsmiljø ikke handler om at pakke medarbejdere ind i vat eller overøse dem med personalegoder.

- Den afgørende faktor er god ledelse. Arbejdspladserne på vores liste er karakteriseret ved at have klare strategiske mål, være gode til at definere mål for den enkelte og være gode til at udvikle medarbejderne, siger Liselotte Jensen.

Undersøgelsen blandt i alt 135 arbejdspladser har kåret den bedste arbejdsplads inden for henholdsvis store, mellemstore og mindre arbejdspladser.

Blandt de store arbejdspladser med mere end 500 ansatte vandt McDonald's førsteprisen foran EnergiMidt og Novozymes.

Blandt mellemstore arbejdspladser med mellem 50 og 500 ansatte blev medicinalselskabet Roche kåret som den bedste foran Bofællesskaberne Edelsvej og konsulentvirksomheden Hartmanns.

Og blandt de mindste virksomheder gik førstepræmien til Conscia foran Abakion og Vertica - alle tre involveret i it-området.

 

 

Dagens Gossip