Tillidsfolk sendt på desperat jobjagt

2.000 tillidsrepræsentanter fra Dansk Metal er blevet sendt på jobjagt hos deres arbejdsgivere.

Efter nytår falder 1.800 af fagforeningens a-kassemedlemmer nemlig ud af dagpengesystemet til en uvis skæbne på kontanthjælp.

Og derfor er tillidsmands-apparatet nu blevet sat i sving for at støvsuge markedet for job og for at opfordre cheferne til at tage kvalificerede langtidsledige ind til jobsamtaler.

- Tillidsrepræsentanterne har virkelig smøget ærmerne op. Indtil videre har vi fået omkring tusind tilbagemeldinger, men der er stort set ingen job. Indtil videre har indsatsen kun givet 30 til 40 job. Dem prøver vi selvfølgelig at få besat, siger leder af Metal A-kasse, Torben Poulsen.

I alt har a-kassen lige nu knap 6.000 ledige. Og det er altså en tredjedel af dem, hvis dagpenge udløber inden for det første halvår af 2013.

Samtidig er 40 procent af de kontanthjælpstruede over 50 år og har ikke de bedste odds for at komme i job inden, de kan blive nødt til at gå fra hus og hjem.

- Derfor har vi bedt tillidsfolkene direkte kontakte deres direktører og virksomhedsejere. De skal høre, om der er et job i eller andet hjørne, et opkvalificerende job eller plads til voksenlærlinge. Vi har simpelt hen brug for en håndsrækning til de ledige, der er på vej til at miste dagpengene, siger Torben Poulsen.

 

Dagens Gossip