Tillykke: Facebook fylder i dag 10 år

Over halvdelen af os danskere er på Facebook, og vi er dermed en af de lande i verden, hvor flest er på det sociale netværk.

Netop i dag den 4. februar 2014 runder Facebook 10 år, og der er tale om et helt unikt kapitel i forhold til internettets historie.

Facebook blev grundlagt af Mark Zuckerberg den 4. februar 2004, og det skete mens han gik på universitets Harvard i USA.

Overblik: Sådan er det gået Facebook år for år

Sammen med blandt andet studiekammeraterne Andrew McCollum og Eduardo Saverin oprettede de netværket Facebook, og navnet henviser til de oversigtsbøger med billeder, der findes på de amerikanske uddannelsessteder.

I første omgang havde kun en lukket gruppe på Harvard adgang til netværket, og det skete via deres mailadresse på skolen.

Det blev dog ret hurtigt populært, og Mark Zuckerberg åbnede op for, at også brugere uden for Harvard kunne komme på.

I første omgang mest venner og familie til de studerende, men herfra gik det hurtigt.

Allerede i december 2004 var en million mennesker på Facebook - og året efter, i december 2005, var tallet 5,5 millioner.

I september 2012 rundede det sociale netværk en milliard brugere.

Hver eneste måned uploader brugerne 2,5 milliarder billeder til Facebook, og det har i dag en enorm samfundsmæssig betydning. Blandt andet spillede Facebook en stor rolle under det folkelige oprør i Nordafrika i 2011, det såkaldte Arabiske Forår.

Og i dag kan vi altså sige tillykke til Facebook med den runde dag.

Hvilken betydning har Facebook haft for dig - og hvor meget bruger du det? Skriv din mening herunder:

 

Dagens Gossip