Tiltalt: Politiet forsøger at hænge mig op

04/04/2013 15:50

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

De to mænd, der torsdag i Retten på Frederiksberg er tiltalt for en skudepisode på Suomisvej på Frederiksberg, adskiller sig på flere punkter.

Hvor den 33-årige tiltalte har afgivet en usikker forklaring, hvor han flere gange måtte give fortabt med hensyn til detaljer, personer og episoder, er den 23-årige tiltalte meget klar i mælet.

- Jeg var slet ikke i bilen. Da jeg så, han havde en pistol, bad jeg om at blive sat af, og resten af dagen var jeg sammen med en kammerat, forklarer den 23-årige i retten.

Han mener, at den 33-årige dækker over en eller flere personer - og at det er derfor, at han over for politiet har angivet sig selv som chauffør og den 23-årige som skudmanden.

Han erkender dog at have kørt med den 33-årige om formiddagen på den dag, da 12 skud blev afgivet mod en flok mennesker, heriblandt to kendte brødre fra bandemiljøet omkring Blågårds Plads. Nemlig Benarabe-brødrene, der også går under tilnavnene Lille A og Store A.

- Men jeg er ikke med i nogen bander, jeg synes, det er noget pjat, forklarer den tiltalte.

Anklageren gennemgår minutiøst alle opkald og sms'er fra den 23-åriges telefon i dagene omkring skudepisoden.

Han fastholder, at det var den 33-årige og ikke ham selv, der bar en pistol den 15. maj 2012.

- Det var en sort pistol. Han viste mig den, da han kom ind i bilen på et tidspunkt, og så bad jeg om at blive sat af, forklarer han.

Omvendt har den 33-årige tidligere forklaret til politiet, at det ikke var unormalt, at hans medtiltalte bar pistol.

/ritzau/