Tina fik ødelagt sine ben i en ulykke: Kommunen syltede behandlingen af hendes sag i 10 år

Efter 10 år med utallige behandlinger, afslag, arbejdsprøvninger, møder med Middelfart Kommune og smertehelvede, blev 48-årige Tina Kjeldal fra Middelfart endelig godkendt som fleksjobber efter en dramatisk rideulykke, der ødelagde hendes ben i sommeren 2000. Det skriver Fagbladet 3F.

- Jeg er god til at håndtere mine smerter. Men derfor er det også rigtigt svært, når jeg møder folk i systemet, der bare ikke kan forstå, at jeg for eksempel ikke kan køre bil ret lang tid ad gangen. Når man i 20 år har tjent sine egne penge og altid har kunnet lide fysisk arbejde - så er det ikke for sjov, når ens krop pludselig siger stop, fortæller hun.

Men er det overhovedet rimeligt, at man skal vente i 10 år på en afgørelse, der har ødelagt meget af Tinas liv? Det svarer man vævende på i Middelfart Kommune. Her henviser jobcenterchef, Per Rasmussen, til stramninger i lovgivningen, der betyder, kommunen er tvunget til at se på, om man kan udvikle borgerne frem for at begrænse dem.

- Det øger tidsfokus, så borgeren får fornemmelsen af, at tingene trækker ud. Men der ligger hensigter bagved lovgivningen, som vi forsøger at følge, siger han.

Det kan TIna Kjeldal ikke bruge til meget, men hun er glad for endelig at have fået en afgørelse, selv om hun ikke er overbevist om, at hun kan holde til et fleksjob.

- Jeg ved ikke, om jeg kan holde til et fleksjob. Men nu mødes jeg i det mindste ikke længere med mistro eller må gå tiggergang efter penge. Jeg skal ikke længere forsvare mig selv hele tiden. Nu er der endelig skabt lidt ro, siger hun.

Hvad mener du? Er det okay at vente i 10 år på en afgørelse i Danmark?

 

Dagens Gossip