Tinder-dates: Sådan ser det ud, når man mødes første gang

Alene tanken om en første date kan få det til at løbe koldt ned af ryggen på mange. Hvad synes han eller hun om mig? Er jeg sjov nok? Hvor mange søer skal vi rundt om, før vi kysser? Har jeg kaffeånde?

Den danske fotograf og freelance journalist Lasse Lundberg Andreasen er ingen undtagelse. Derfor besluttede han sig for at lave et fotoprojekt om dating-disciplinen.

Han skrev til omkring 150 forskellige kvinder på dating-appen Tinder og spurgte, om de ville være med i eksperimentet. De første fem minutter måtte de ikke sige noget. Hvad der skete i de fem minutter, var op til kvinderne. Imens fotograferede han dem.

Læs også: Danske Tinder-tragedier: Pinagtige og hylende morsomme scoringsforsøg

“Idéen udsprang af en generel undren over Tinder, og at det af natur er et ret flygtigt medie. Men det bliver konkret, når to mennesker skal mødes. Det er både interessant i forhold til historien og en visuel fortælling,” siger Lasse Lundberg Andreasen til Dagens.dk

I alt ni kvinder endte med at sige ja til deltage. De tog på date med ham over et par måneder fra september til slutningen af oktober.

Kvinderne havde han “liket” på appen - og de ham - og de var udvalgt efter præcis de samme kriterier, som hvis han skulle vise interesse for dem som single.

“Det var vildt forskellige kvinder og typer. Nogle havde selv tænkt over, at Tinder er en løjerlig størrelse,” forklarer fotografen.

Læs også: Se billederne: Så tåkrummende pinlige er danskerne på Tinder

Lasse Lundberg Andreasen opdagede, at projektet gav en ramme for daten. Noget at tale om.

“Men jeg vil ikke anbefale andre at gøre det bare for at få noget at snakke om. Det var lidt op ad bakke bagefter. Den tillid, de havde vist i starten, skulle jeg ligesom fortjene igen bagefter. Jeg var inde at røre ved et personligt rum. De havde ikke brug for, at jeg overtrådte flere grænser,” siger han.

Om han fandt sit livs kærlighed via Tinder-projektet, vil han dog ikke ud med.

“Intentionen har udelukkende været at dokumentere de første fem minutter. Hvad der skete bagefter, har jeg valgt at holde for mig selv,” griner han.

Se alle billederne fra projektet på Lasse Lundberg Andreasens hjemmeside her.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip