Tingbjerg: To grupper ude i stort skuddrama

En ung mand blev muligvis ramt, da der mandag eftermiddag blev affyret op mod 20 skud ved Midtfløjene i bydelen Tingbjerg i København.

- Vi har fået meldinger om, at en ung mand skulle være blevet ramt i hånden, men vi kan ikke finde ham, siger vagtchefen ved Københavns Politi, Henrik Orye.

- Vi har ikke fundet noget blod på stedet, men der er en hel del patronhylstre, fortsætter vagtchefen, der skønner, at der er blevet affyret op mod 20 skud.

Den muligt sårede skulle angiveligt være en ung mand med somaliske rødder.

Skyderiet skete, da to grupper stødte sammen i området, og der blev ifølge politiet skudt fra begge sider.

- Foreløbig har vi ingen idé om, hvem det kan være, siger Henrik Orye.

I forbindelse med skyderiet kørte en sort firehjulstrækker fra stedet.

- Vi vil meget gerne høre fra folk, som måtte have oplysninger om den. Den kan have noget med skyderiet at gøre, men det kan jo også være helt tilfældigt, at den kører derfra på det tidspunkt, siger Henrik Orye.

Tinbjerg har flere gange dannet ramme om bandeopgør med knive og skydevåben, og det var også her, at det drab, som fik bandekonflikten i København til at eksplodere, fandt sted.

Sent om aftenen den 14. august blev der affyret op mod 30 skud fra et maskingevær mod en gruppe på det centrale torv i bydelen. Da krudtrøgen havde lagt sig, lå den 19-årige Osman Nuri Dogan død på fortovet.

Motivet til det voldsomme skyderi var angiveligt dels æresbegreber, dels jalousi. Siden har mindst 10 mennesker mistet livet og over 70 er blevet såret i en spiral af hævn og kamp om hashmarkeder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip