Tinkoff-Saxo holder fast i Nicki Sørensen

Det professionelle cykelhold Tinkoff-Saxo accepterer, at Nicki Sørensen mandag erkendte at have taget doping tidligere i sin cykelkarriere som aktiv rytter.

- Nicki Sørensen informerede ledelsen af Tinkoff-Saxo på det tidspunkt, hvor han talte med Anti Doping Danmark (ADD) i 2013. Sørensen forsikrede Tinkoff-Saxo, at han talte med dem om omstændigheder, som fandt sted før 2004, skriver Tinkoff-Saxo mandag aften i en pressemeddelelse.

Dermed får det ingen umiddelbare jobmæssige konsekvenser for den tidligere rytter, som i dag fungerer som sportsdirektør for Tinkoff-Saxo, at han mandag erkendte at have taget doping.

- Han udtrykte sin store fortrydelse over, at disse omstændigheder var sket. Tinkoff-Saxo accepterede, at der var tale om begivenheder, som privat skulle løses mellem ADD og Sørensen, fortsætter Tinkoff-Saxo.

Nicki Sørensen indrømmede mandag i BT over for offentligheden, at han har taget doping. Indrømmelsen kom efter, at ADD tirsdag offentliggør den længe ventede rapport om doping i cykelmiljøet.

Rapporten bliver offentliggjort tirsdag klokken 9.30, og ADD holder pressemøde tirsdag eftermiddag.

- Jeg har dopet mig, det har jeg indrømmet fuldt og helt. Det er jeg ked af, og den beslutning (om at tage doping, red.) ville jeg ønske at kunne gøre om, sagde Nicki Sørensen til avisen.

Det hele skete efter, at en anden tidligere dopingsynder, Michael Rasmussen, beskyldte ADD for at skjule Rasmussens vidneudsagn om Nicki Sørensens brug af doping for at beskytte Nicki Sørensen.

- Jeg har ikke selv noget ønske om at afgive min forklaring under anonymitet, det vil også fremgå af rapporten. ADD vil ikke dække over mig, det har aldrig været en del af nogen aftale, sagde Sørensen til avisen.

Han fastslog, at dopingmisbruget fandt sted i karrierens tidlige år for mere end 10 år siden.

Nicki Sørensen har siden 2001 kørt for holdet, man i dag kender som Tinkoff-Saxo.

Han indstillede karrieren i oktober 2014, hvorefter han blev sportsdirektør på holdet, der tidligere havde Bjarne Riis som ejer.

I meddelelsen nævnes det, at Tinkoff-Saxo har en dyb antidopingkultur, som er implementeret igennem hele holdet.

- Tinkoff-Saxo var overbevist om, og er det stadig, at Sørensen har opført sig i henhold til denne kultur i hans arbejde for holdet i det seneste årti.

Cykelholdet oplyser, at yderligere kommentarer vil blive fremsat, hvis og når, det måtte skønnes nødvendigt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip