Tinkov er enig med UCI: Vil forandre de store cykelløb

Cykelholdet Tinkoff-Saxos russiske ejer Oleg Tinkov vil have de store cykelløb forkortet.

Dermed læner han sig helt op ad den internationale cykelunion UCI's præsident Brian Cookson, der har lagt op til lignende ændringer fra 2017 - noget, cykelsporten skal i gang med at diskutere.

Oleg Tinkov mener, at de bedste cykelryttere altid skal køre mod hinanden for at vinde, ganske som man ser i sportsgrene som tennis og Formel 1.

For at få det til at ske, satte han tidligere i 2014 én million euro - 7,5 millioner kroner - på højkant til de fire formodet bedste etapeløbsryttere Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) Chris Froome (Sky), Vincenzo Nibali (Astana) og Nairo Quintana (Movistar), hvis de vil stille op mod hinanden.

Nu siger Tinkov i et interview med den britiske tv-station BBC, at han godt er klar over, at de tre tre uger lange etapeløb er for lange og hårde til, at rytterne kan stille op hver gang. Derfor mener han, at løbene bør være kortere.

- Jeg forstår godt, at tre uger lange cykelløb med kun fem ugers pause imellem er ekstremt hårdt. Løsningen kunne være at forkorte etaperne eller hele løbet, eller måske kun lade Tour de France vare tre uger, siger Oleg Tinkov til BBC.

- Det er op til autoriteterne at bestemme, men for at være helt ærlig, kan jeg ikke se idéen med tre uger, og jeg vil ikke have problemer med, at man korter dem alle ned til to uger, fortsætter russeren.

Han erkender, at han ikke alene kan ændre cykelsporten, men mener at sportens fans skal have mulighed for at se de bedste konkurrere mod hinanden.

Oleg Tinkovs trumfkort Alberto Contador er imidlertid en af de konservative europæere, som ifølge russeren ikke vil se ændringer, men bare gøre som man altid har gjort.

- Efter min mening er en Grand Tour tre uger lang. Sådan har det altid været, og hvis vi ændrer det, ændrer vi også cykelsporten, siger Alberto Contador til BBC.

Hans arbejdsgiver mener, at det lige præcis er en ændring, der skal til, hvis sporten skal udvikle sig.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip