Tinkovs udfald skabte undren på Team Saxo-Tinkoff

Til VeloNation siger den irske rytter, hvis tilgang til holdet til denne sæson blandt andet blev finansieret af Oleg Tinkovs sponsorat, at de ikke lod sig påvirke af russerens skriftlige meningstilkendegivelser og skæve form for humor.

Men helt blinde for russerens skriverier - som blandt andet indeholdt fortællinger om, at han onanerede i sin villa i Toscana, og at han fandt tanken om at sponsorere et damecykelhold, fordi han så kunne vælge udelukkende langbenede kvinder til at udgøre holdet - var Roche og Team Saxo-Tinkoff-rytterne dog ikke.

Heller ikke det tweet, der gik på en mistænkeliggørelse af den senere vinder Chris Froome for doping, og heller ikke det, hvor Tinkov udtrykte ønske om at købe en hund, kalde den Froome og tæve den:

- En del af beskederne var rettet mod Froome og Sky, men der var også en masse rettet mod os. Vi gav det ikke nogen opmærksomhed, Men selvfølgelig var første gang sådan lidt, hey, hvad sker der? Anden gang lod vi det bare ligge og gad ikke bruge tid på at kigge på det, siger Roche.

Til næste sæson bliver det slet ikke et tema, om Oleg Tinkovs gøren og laden på de sociale medier kan virke forstyrrende på holdets præstationer, for torsdag offentliggjorde såvel Bjarne Riis som Oleg Tinkov, at forhandlingerne om et sponsorat for 2014 var blevet afblæst uden at nå til enighed.

Ifølge Bjarne Riis skete det, fordi han ville holde fast i sin filosofi, mens Tinkov ville have sportslig indflydelse. Russerens udlægning af bruddet var, at han forlod Riis på grund af de sportslige resultater og uenighed i den danske holdejers måde at være team manager på.

 

Dagens Gossip