Tip til politiet fører til anholdelse af flygtet fange

Efter en voldsom flugt fra arresten i Tønder før jul er en 37-årig mand fredag blevet anholdt.

Det var "gode tip fra borgere", som gjorde politiet i stand til at finde Bo René Gulløve fredag eftermiddag på en adresse i Nordborg på Als, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Anholdelsen er foregået uden dramatik. Det afgørende tip blev indtelefoneret over middag til politiet, fortæller vagtchef Erik Lindholdt.

- Nogen havde set flugtbilen deroppe og en person, der svarede til signalementet, siger han.

Lørdag 20. december om aftenen overfaldt han i arresten to fængselsbetjente og kom dermed på fri fod. Den ene blev bragt til sygehuset i Aabenraa til behandling.

På grund af den aggressive optræden har politiet betegnet den 37-årige som farlig. Og han har været efterlyst internationalt.

Ved flugten stjal han en rød Peugeot, som tysk politi fik øje på syd for grænsen, men det lykkedes ikke at få ham stoppet.

Det var netop den røde bil, som fik klokkerne til at ringe blandt offentligheden.

Den 37-årige fremstilles i grundlovsforhør lørdag ved Retten i Sønderborg. Han sigtes for flere kriminelle forhold begået ved og efter flugten.

- Det er blandt andet kvalificeret vold, siger vagtchef Erik Lindholdt.

Bo René Gulløve er dømt til forvaring, som er en tidsubestemt straf, der gives til personer, der anses har særdeles farlige for andre.

Dommen blev afsagt af Retten i Sønderborg i juli og skyldes blandt andet røveri i forbindelse med en udgang fra afsoning af en tidligere dom i Statsfængslet i Nyborg.

Han blev dømt for at holde kniven op til halsen af en beboer i et sommerhus på Asnæs, da han truede sig til bilnøgler.

Derefter stjal han mad og benzin, ligesom han ifølge dommen begik røveri mod en Kwik Spar-butik i Haderslev.

I øvrigt betyder fredagens anholdelse, at et planlagt retsmøde i Vestre Landsret i Sønderborg formentlig kan afvikles alligevel.

Landsretten skal tage stilling til byrettens dom om forvaring. Den 37-årige har anket for at få en mildere sanktion.

Flugten har givet debat om sikkerheden i de mindre arresthuse. Der har været kritik af, at en forvaringsdømt var anbragt i arresthuset i Tønder.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip