Titusinder af lyn over Danmark

Onsdag registrerede DMI 27.399 lynnedslag, mens man fra midnat til klokken 07 torsdag morgen har noteret syderligere 8.660 lynnedslag over Danmark, Nordtyskland og Sydsverige, oplyser DMIs vagtchef, Olaf Mathiassen, til bt.dk.

»Det er da en del. Det har været et ret gedigent tordenvejr, men der er stadig en del op til rekorden i 90erne, hvor vi havde et tordenvejr med over 100.000 lynnedslag,« siger vagtchefen.

Lynene slog ned over det meste af landet, men de fleste slog ned syd for en linje fra Esbjerg over Samsø til Nordsjælland. Tordenvejret gav også stedvis kraftigt haglvejr, og på Sjælland faldt der på kort tid store mængder hagl, der var så store som tokroner, oplyser TV2 Vejret.

Falck melder om tre brande forårsaget af lynnedslag. To huse og en transformator brændte, men ingen personer kom noget til. Et hus i Ørsted på Fyn blev ramt af lynet og stod ikke til at redde. Kvinden, der boede i huset, var netop kommet hjem og var ved at låse sig ind, da hun hørte hun braget fra lynet. Da hun trådte ind i huset, stod hele stuen i flammer.

Danmark slap generelt billigt fra uvejret, men der faldt store mængder regn flere steder i landet - særligt i den sydlige del af landet. Foreløbig meldes der om op til 22,7 millimeter regn ved Abed på Lolland, mens Tessebølle ved Køge har fået 19,9 millimeter. Ved Abed kom der 12 millimeter regn på 30 minutter, hvilket er lige under grænsen for skybrud.

 

Dagens Gossip