Titusinder demonstrerer mod film i Nigeria

Titusindvis af mennesker demonstrerede lørdag i Nigerias næststørste by, Kano, mod den anti-muslimske film "Innocence of Muslims."

Demonstrationsoptoget var flere kilometer langt i den nigerianske storby, der mange gange er blevet rystet af spændinger og vold mellem muslimer og kristne.

- "Død over Amerika. Død over Israel," råbte deltagerne i demonstrationen, der var organiseret af "Nigerias Islamiske Bevægelse."

- Vi er her for at udtrykke vores vrede og modstand mod denne blasfemiske film, siger Muhammed Turi, som var en af lederne af protestaktionen.

Der har været voldelige sammenstød flere steder i det religiøst splittede Nigeria, som har 160 millioner indbyggere. Omkring halvdelen er kristne, der overvejende bor i syd, mens den anden halvdele er muslimer, som overvejende bor i nord.

Den islamiske gruppe Boko Haram, der vil gøre Nigeria til en islamisk stat, har stået bag mange drab og angreb på kirker i det seneste år. Boko Haram har i stigende grad ramt civile mål.

I januar tog gruppen skylden for angreb i Kano. Da blev omkring 185 mennesker dræbt ved en række koordinerede angreb.

I juni blev 15 mennesker dræbt og 40 såret, da en selvmordsbomber kørte en bil lastet med sprængstof mod en kirke i det nordøstlige Nigeria.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip