Tivoli fylder 170 år og skyder krudt af

Selvom Tivoli først runder 170 år i midten af august, tages der allerede fra næste uge forskud på gaverne til gæsterne.

Den gamle have i København inviterer i hele sommersæsonen til et specialdesignet fyrværkerishow hver lørdag aften klokken 23.45. Det skriver Tivoli i en pressemeddelelse.

Der bliver tale om et nyt musikstyret show med afsæt i klassisk lavtflyvende fyrværkeri. Det første krudt bliver skudt af 13. april i forlængelse af Tivoli Big Bands optræden på Plænen.

Tivolis fyrværkerimester Gunnar B. Knudsen har designet fyrværkeriet til showet, som indeholder klassiske fontæner, møllehjul og luftbomber placeret på koncertsalen.

- Ved festfyrværkeri arbejder vi oftest meget vertikalt, hvor luftbomber sendes lodret mod himlen, skriver Gunnar B. Knudsen i pressemeddelelsen.

- Men ved de kommende fyrværkerishows har vi valgt at arbejde mere lavt og vandret, hvor gæsterne i Haven blandt andet får oplevelsen af, at facaden på Tivolis Koncertsal forsvinder i lys og farver og musik, tilføjer han.

Fyrværkeri har været en del af Tivolis underholdning siden 1843, men først i nyere tid har bragene og farverne været ledsaget af musik.

Når Tivoli den 15. august runder sin 170 års fødselsdag, vil der i dagens anledning blive forberedt et særligt festfyrværkeri.

Tivoli har for sommersæsonen 2013 udvidet sit gæsteareal og åbner samtidig tre nye forlystelser.

/ritzau/

 

Dagens Gossip