Tivoli satser hårdt på ny balletskole

Tivoli satser hårdt på deres nye balletskole i hovedstaden. De har nu ansat forstanderen fra Det Kongelige Teaters Balletskole Niels Balle. Han tiltræder 1. januar i en nyoprettet stilling som daglig leder af Tivolis nye balletskole.

Niels Balle har været forstander for Det Kongelige Teaters Balletskole siden 2006, men han meldte sin fratrædelse herfra tidligere i december. Og Balle ser ikke noget problem i, at den danske hovedstad nu har to balletskoler:

- Jeg mener der er plads til endnu en stor balletinstitution i København, der kan tilbyde undervisning både på hygge og motions plan, men så sandelig også på eliteplan og her er Tivoli i sig selv en fantastisk ramme, siger han i en kommentar om udnævnelsen.

Tivolis balletmester Peter Bo Bendixen kalder det et scoop, at Niels Balle har sagt ja til ansættelsen:

- Med ham har vi fået en af de førende kapaciteter på området. Med Niels som daglig leder har vi nu holdet klar, der skal skabe rammerne for en skole for børn og unge, der skal være blandt de bedste af de bedste, siger Peter Bo Bendixen.

Niels Balle er uddannet på Det Kongelige Teaters balletskole, hvor han i 1983 blev medlem af balletkompagniet.

Her har han danset en lang række store roller - blandt andet James i Sylfiden, balletmesteren i Konservatoriet, fyrst Gremin i Onegin og Benvolio i Romeo og Julie.

Mens Det Kongelige har haft en balletskole siden 1771, har Tivoli blot været i gang siden i sommer. Men allerede nu har næsten 50 børn været med i den aktuelle opsætning af juleballetten Nøddeknækkeren, der er går i Koncertsalen i Tivoli.

Tivoli oplyser, at det også er planen, at balletbørnene skal medvirke i forestillinger på Pantomimeteatret til sommer.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip