Tivoli udvides og i 2013 med nyt for vovehalse

Tivoli bliver næste år 600 kvadratmeter større for gæsterne, som samtidig får tre nye forlystelsesoplevelser i et nyt tematiseret område i den del af Tivoli, som kaldes Det muntre Hjørne.

Inspirationen for det 1200 kvadratmeter store, nye område er den danske astronom Tycho Brahe, og temaet kommer derfor til at kredse om stjerner, galakser og planeter. Blandt nyhederne i området er en ny, vild voksenforlystelse, der kun findes enkelte steder i verden. Men også små børn og tweens’ne kan se frem til nye sug i maven. Det kommende forlystelsesområde skal de næste år bidrage til fornyelsen af Tivoli samt sikre fremgang i besøgstallet blandt de unge, når Tivoli åbner 11. april 2013.

Det er lykkedes at holde projekt "flere forlystelser" i Tivoli mørkelagt, men nu kommer planerne for 2013 frem i lyset. Det betyder, at området i hjørnet af Tivoli mod Tietgensgade og Bernstorffgade forvandles. Blandt andet inddrages et nuværende udendørs medarbejderområde, og inspektørvillaen fjernes. Det nye Tycho Brahe-inspirerede område bliver derfor i alt 1200 kvadratmeter, hvoraf de 600 er helt nye for gæsterne. Prisen for at transformere og udvide Det muntre Hjørne er et tocifret millionbeløb i den høje ende.

Nyt til vovehalsene

I området, der blandt andet byder på små renæssanceinspirerede københavnerhuse, skyder årets vildeste forlystelsesnyhed op. Der er tale om en halsbrækkende forlystelse, hvor man stiger om bord i kæmpeørne, og centrifugalkræfter af styrken 4G slippes løs. Afhængigt af de forprogrammerede ture vil man i 11 meters højde få oplevelsen af at opleve verden på hovedet mere end i nogen anden forlystelse før set i Danmark. Forlystelsen findes bl.a. i New York på Coney Island, Nordkorea og i Portugal, men designes specielt til Tivoli. Forlystelsen er fortsat navnløs, men sikkerhedsselen skal spændes, for med de solide centrifugalkraft rotationer appellerer forlystelsen til hele følelsesregistret fra gys, grin til hviin.

De to andre nyheder til 2013

Næste års anden forlystelsesnyhed bliver et otte meter højt ’drop tower’, hvor børnene hæves op i luftfartøjer, før de dumpes ned med stort fart, rotation og sug i maven til følge. Temaet tager afsæt i Tycho Brahes tid, 1500-tallet, hvor man fantaserede om luftskibe, der kunne bringe én op til ringene omkring Saturn.

Den tredje forlystelse er en klassisk Tivoli-forlystelse, Den lille Flyver, der er bygget om og re-designet til en interaktiv flyvende karrusel, hvor de mindre børn i fire meters højde med en styrepind selv bestemmer højden. Tematiseringen tager udspring i drømmen om at kunne flyve og fantasien om himmelrummet.

 

Dagens Gossip