Tjek din fjernvarme afkøling og spar penge

I princippet kan de fleste være ligeglade med, hvor mange m3 fjernvarme vand der render igennem deres varmeanlæg, fordi de kun betaler for den mængde varme de trækker ud af fjernvarmevandet, altså hvor mange kWh eller MJ varme de forbruger.

For lidt afkøling straffes
Men fjervarmeværkerne er ikke ligeglade, de pålægger nemlig straffeafgifter hvis den gennemsnitlige afkøling ikke er på mindst 30-35 °C, og flere værker snakker endda om at grænsen skal hæves til 40 °C eller mere, lyder det fra energispecialisterne.dk.

Fremløbs-temperatur
Ud over at der sidder ventiler/termostater på radiatorer og gulvarme anlæg, kan der også sidde termostatventiler på dit brugsvandsanlæg. Er de ikke rigtigt indstillet, så fremløbs-temperaturen passer til din bolig, risikere du netop at blive en af dem der pålægges straffeafgift af fjernvarme værkerne.

For folk med radiatorer, kan der yderligere være en forindstilling af termostaterne på hver radiator, som også bør gås igennem for at sikre en korrekt afkøling.

- Alt dette kan dog snildt klares, uden nogen form for større indgreb. Men det kræver at man ved hvordan, eller ofrer en timeløn på at få en specialist til at gøre det for sig, siger Michael Hansen.

Tjek en gang om året
Helt galt kan det endog gå, hvis man bor i et område hvor fjernvarmen afregnes per m3. Her betaler man nemlig for mængden af fjernvarme vand der løber igennem ens bolig uanset hvor meget varme man trækker ud af det.

- Det er derfor altid en god idé, at få tjekket afkølingen på fjernvarmen mindst én gang om året, slutter Michael Hansen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip