Tobias forældre får længere straffe

Vestre Landsret forhøjer onsdag straffen mod den 30-årige René Jensen Würfel til ni års fængsel for dødsvold mod den 15 måneder gamle dreng Tobias. Stedfaren fik otte år i byretten.

Den 22-årige mor, Mona Nissen Thomsen, får stadfæstet sin dom på fire års fængsel, skriver ekstrabladet.dk.

Retten lægger vægt på, at René Jensen Würfel bevidst udsatte Tobias for vold i to måneder op til drengens død. Behandlingen var så voldsom, at det betragtes som vanrøgt og mishandling.

Samtidig har Mona Nissen Thomsen været klar over vanrøgten, mener retten. Da hun ikke greb ind, må det derfor betragtes som en accept.

Den lille Tobias døde i juli sidste år i hjemmet i Øster Højst ved Løgumkloster.

Moren var forinden flyttet ind hos den dømte, men forholdet mellem den lille dreng og stedfaren udartede sig hurtigt til grov vold og barske opdragelsesmetoder.

Da lægerne undersøgte Tobias' krop, fandt de 80 skader. Det var alt fra blå mærker og bidemærker til knoglebrud og kraniebrud.

Moren og den lille dreng flyttede til Øster Højst fra Kolding. Og Koldings borgmester, Jørn Pedersen, har tidligere været ude og "dybt beklage" forløbet.

Borgmesteren fastholder, at der ikke på forhånd var noget, der kunne vise, at den lille familie styrede mod en katastrofe.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip