Tøjbranchen opruster i Tyskland

Således oplever DK Company, der allerede eksporterer 14 mærker til det tyske marked for cirka en kvart milliard kroner, en vækst på 10-30 procent i nabolandet, og salgsdirektøren planlægger at åbne et væld af testbutikker dernede i det kommende år. Det skriver Børsen.

»Jeg ser store muligheder i landet, fordi økonomien og stabiliteten er der. Vi leder derfor i øjeblikket efter de rigtige samarbejdspartnere for at lave det rigtige setup i landet,« siger salgsdirektør Jens Obel Jørgensen fra DK Company til Børsen.

I perioden januar til maj har danske tøjvirksomheder samlet solgt 2,6 procent mere i år end i samme periode sidste år til udlandet, fremgår det af tal fra revisionshuset Deloitte. For Tysklands vedkommende steg eksporten med ni procent til 2,5 mia. kroner, mens eksporten til Sydeuropa og BRIK-landene er faldende.

»De danske producenter har haft særlig fokus på deres omkostninger og salgskanaler. De er blevet bedre til at vælge de rigtige agenter og nye kunder. De løber simpelthen stærkere og præsterer bedre,« siger Morten Gade Steinmetz, der er statsautoriseret revisor hos Deloitte, ifølge Børsen.

 

Dagens Gossip